Deze pagina wordt beheerd door Theo Westerduin

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. SCO Lucas draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor informatie op enige internetsite of pagina waarnaar onder deze site wordt verwezen. Deze website is gebouwd en wordt onderhouden met het Content Management Systeem van AB-ZHW.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lessen over de dode hoek bij vrachtwagensEen grote vrachtwagen van FLY OVER in de Brandtstraat. De groepen 7 kregen les over de Dode Hoek. Na een les in de klas mocht iedereen in groepjes naar buiten; aan de vrachtwagen hangen een hoop spiegels...voor de veiligheid. Maar wanneer kan de chauffeur in de vrachtwagen je zien en wanneer niet? Samen met instructeur en chauffeur Tony konden ze dat op straat gaan testen. Duim omhoog!

 


DE DODE HOEK LES
13 maart 2007 was er in groep 7 een vrachtwagen les. Er kwam een man van FLY OVER langs.
Hij had ook een vracht wagen meegenomen. We gingen in groepjes naar de vrachtwagen toe.
We mochten erin zitten en 1 iemand mocht achter het stuur.
Eerst zagen we een video over de dode hoek les. Dat is een kant bij een voertuig waar je extra goed moet opletten.Toen de video was afgelopen gingen we in de vrachtwagen zitten.De man zij dat we in de spiegels moesten kijken waar de kinderen waren.
De kinderen waren steeds bij een andere plek en kinderen die in de vrachtwagen zaten moesten kijken of ze ons zagen. We moesten steeds onze duim opsteken als we ze zagen. We hadden ook een blaadje na de video gekregen met vragen over de dode hoek.
Er waren heel veel banken in de vrachtwagen en we mochten met ze vieren erin.De vrachtwagen had veel spiegels voor extra goed uitzicht en er was een mini camera bij de spiegels.
De helft van een groep(1 groep bestond ongeveer uit 9/8 personen)was in de vrachtwagen en de andere helft buiten en daarna andersom.

Door Onder en Farid uit 7C!!!!!


Meer weten over veilig verkeer op straat?

Dode Hoek Verkeersspel
Website Veilig Verkeer Nederland
Verkeersschool Fly Over
Kinderen en Verkeer